Tafelzeil van Hiptafelzeil.nl


Als bescherming voor je tafel of als decoratie van je keuken/woonkamer, een tafelzeil is een ideaal product die eigenlijk iedereen in huis zou moeten hebben! Een tafelkleed is tegenwoordig in onwijs veel verschillende soorten en met de hipste printjes verkrijgbaar. De website Hiptafelzeil.nl heeft het grootste assortiment met tafelkleden met de leukste prints en kleuren. In deze webwinkel kun je zelf kiezen welke maat tafelzeil je wilt. Verderop in dit artikel vertel ik je hier meer over.

Tafelzeil met prints

Bloemen, bladeren, hout, figuurtjes, ruitjes en nog véél meer printjes vind je in de collectie. Van drukke printjes met veel verschillende kleurtjes tot de wat rustigere printjes die slechts één of twee kleurtjes bevatten, kortom een collectie met voor ieder wat wils! De print van het tafelzeil wordt vaak gekozen om het te kunnen matchen met de woning waar het kleed op tafel wordt gelegd. Heb je bijvoorbeeld een landelijk interieur, dan wordt vaak gekozen voor een tafelkleed met hout look of bladeren. Heb je een bepaalde kleur als woonaccessoire kleur, dan wordt er vaak een zeil gekozen in dezelfde kleur of een kleur die daar goed bij past.


Tafelzeil met effen kleuren

Wit, antraciet, taupe en grijs, dit zijn de kleuren die je tegenkomt in de categorie met effen tafelzeilen. Deze kleden worden vaak gekozen wanneer je voor rustig en eenvoudig wilt kiezen. Ook bij een chique interieur past een effen gekleurd tafelkleed erg mooi. Wil je een effen tafelzeil maar toch met een nét iets andere uitstraling? Dan is de print RVS of brons wellicht iets voor jou. Dit geeft een mooie, moderne en elegante uitstraling aan iedere tafel.

Tafelzeil voor kinderen
Zoals al eerder in dit artikel wordt uitgelegd heeft een tafel zeil twee functies; het is een mooie woondecoratie én het beschermt je tafel tegen beschadigingen en vlekken. Wat betreft de beschermende functie, een tafelzeil is in de meeste gevallen gemaakt van pvc, wanneer je het zeil over je tafel legt, dient het dus direct als een soort beschermlaag. Knoei je een keer met eten of drinken? Dan beschadig je daarmee niet meteen je tafel, maar veeg je het in de meeste gevallen weer eenvoudig van het tafelzeil af met een natte doek. Dit is ideaal wanneer je kinderen in huis hebt, of een partner die regelmatig wat naast zijn of haar bord gooit ;). Ook bij kinderen die graag knutselen aan tafel is zo'n beschermend zeil niet verkeerd. Leg het zeil op je tafel voordat ze beginnen met tekenen, verven of plakken en je hoeft je geen zorgen te maken over vlekken op je tafel... laat je kinderen maar lekker hun gang gaan! Wil je een tafelzeil kiezen waar je kinderen ook blij van zullen worden? Kies dan het zeil autowegen, grote polkadots gekleurd, een zeil met leuke diertjes erop of natuurlijk het schoolbord tafelzeil, waar je kids met krijtjes hun eigen tekeningen op kunnen maken.

Doorzichtig tafelzeil

Behalve de leuke printjes en kleden met effen kleurtjes vind je in de collectie ook doorzichtig tafelzeil! Dit is een enorm populair artikel. Mensen die graag hun tafel willen beschermen maar het zonde vinden om hun tafel af te schermen kiezen graag voor deze doorzichtige variant. Heb jij dus een tafel die je nog erg mooi vindt en waarvan je graag wilt dat je de tafel blijft zien, dan is dit doorzichtige zeil vast en zeker iets voor jou.


Welke maat zeil moet ik kiezen?

Een vraag waar vast velen over twijfelen... Wat is nou de juiste maat wanneer ik een tafelkleed wil kopen? Het antwoord is echter simpel, kies wat je zelf mooi vindt! Vind je het mooi wanneer er een groot stuk over de randen van je tafel hangt, of wil je juist dat dit zo kort mogelijk is? Bij Hiptafelzeil raden ze aan om ongeveer 20 centimeter over alle kanten van de tafel te laten hangen, voor een mooi en net resultaat. Het tafelkleed wordt per 50 centimeter op maat gemaakt. Heb je een tafel van 200 cm lang en 100 centimeter breed, dan zou een zeil van 250 cm lang en 140 cm breed (vaak de standaard breedte van een zeil) dus een goede keuze zijn. Dan hangt er 25 centimeter over de randen van de lengte van de tafel en 20 centimeter over de randen van de breedte van de tafel.
 

 

De trend van 2019: tafelzeil met bladeren

Dit moet dé trend van 2019 worden, tafelzeil met bladeren. En het is nu al te merken, want het nieuwe tafelkleed 'Jungle leafs' is enorm populair! Je ziet het in verschillende woningen al op tafel liggen en ook in openbare gebouwen en winkels zie je de hippe print met bladeren steeds vaker voorbij komen. De bladeren print is een vier seizoens print, de bladeren zorgen in de zomer voor een nóg tropischer gevoel en in de andere seizoenen komt de print ook erg leuk uit en zorgt het voor een frisse uitstraling. Bij Hiptafelzeil vind je meerdere zeilen met bladeren look. Twijfel je over de kleuren en het printje dan kun je eenvoudig een proefstukje bestellen om het zelf te beoordelen.


 


Tafelzeil om mee te knutselen

Wist je dat tafelzeil niet alleen gebruikt wordt om op tafel te leggen? Met het zeil kan ook geknutseld worden, de leukste dingen kunnen gemaakt worden van het pvc zeil. Kussenhoesjes, aankleedkussens, fietstassen, vlaggetjes, slabbetjes, schortjes en zelfs rolgordijntjes zijn wel eens gemaakt van het tafelzeil.

Het meest gebruikte tafelzeil om mee te knutselen is absoluut het Mexicaanse tafelzeil. Dit zeil is het meest stevige zeil wat er is. Het tafel zeil is verkrijgbaar met de allerleukste printjes en vaak in vrolijke kleurtjes.

Speciaal voor de creatievelingen is een tafelzeil knutselpakket verkrijgbaar. Dit is een pakketje vól met allerlei stukjes zeil om mee te knutselen. Het gaat om reststukjes die over zijn gebleven van de rollen en stukjes die afgesneden zijn om een bepaalde vorm uit het tafelzeil te snijden. Een knutselpakket heeft niet speciaal een kleur of thema, het is eigenlijk van alles wat. Met het knutselpakket kunnen de leukste dingen gecreëerd worden. Het wordt vaak gebruikt voor het aankleden van een poppenhuis, het maken van een hippe feestslinger of andere vrolijke decoratie.

 
 

Tafelzeil uit Mexico

Stipjes, streepjes, bloemetjes en vooral héél véél vrolijke kleurtjes, dat zie je terug in Mexicaanse tafelzeilen. Het zijn tafelzeilen die gezelligheid uitstraling vanwege de vrolijke kleurtjes die gebruikt worden. Zo zijn veel Mexicaanse zeilen verkrijgbaar met kleurtjes zoals rood, blauw, geel, groen, oranje en paars. Veel zeilen hebben printjes waarbij van meerdere kleurtjes tegelijk gebruik is gemaakt. Het zijn daarom drukke printjes, die zorgen voor een gezellige en warme sfeer.

Mexicaanse tafelzeilen zijn erg sterk. Er wordt daarom ook vaak met Mexicaans zeil geknutseld. Er worden vaak tassen van gemaakt, maar ook bloempotjes, vlaggenlijnen of andere leuke versiersels.
Een tafelzeil uit Mexico is in de meeste gevallen 120 cm breed. De lengte kun je zelf kiezen. Hoe weet je nou dat je de juiste maat bestelt? Meet eerst je tafel op! Het is de bedoeling dat er over iedere rand van de tafel een klein stukje zeil hangt, we houden zelf altijd circa 20 centimeter aan. Je moet dus 2x 20 cm optellen bij de maten van je tafel. Heb je een tafel van 80x200 centimeter, dan is een tafelzeil van 120x240 cm of 120x250 cm dus perfect. Het blijft echter natuurlijk een kwestie van smaak. Als jij het mooier vindt om een groter stuk over de randen van je tafel heen te hangen dan kun je uiteraard een wat grotere maat kopen!