Bij Presentsathome.com vindt je waarschijnlijk de grootste collectie in raamfolie. Raamfolie wordt veel door particulieren en bedrijven gebruikt om bijvoorbeeld de ramen van het huis of bedrijfspand gedeeltelijk of geheel te blinderen.

Er bestaan vele soorten raamfolie. Zo zal het ene folie meer doorkijk hebben dan het andere. Er zijn raamfolies met bepaalde printjes en verduisteringsfolie. Dit laatste folie is ook weer verkrijgbaar in verschillende gradaties. Het zogenaamde zonwerende folie laat wel licht door maar houdt UV stralen en veel zonlicht tegen. Het verduisteringsfolie van Aslan laat totaal geen licht door. 

Wil je onze collectie raamfolie eens zien? Bezoek dan onze site! Vrijwel elk raamfolie kun je op de door jou gewenste lengte maat in een veelvoud van 50 centimeter bestellen. De breedte van het raamfolie is standaard 45 centimeter, maar enkele rollen raamfolie hebben ook een breedte van 90 centimeter. Het Aslan raamfolie is zelfs nog breder!

Statisch raamfolie of zelfklevend raamfolie

Raamfolie is verkrijgbaar in twee soorten, zelfklevend raamfolie en statisch raamfolie. Het verschil zit in de plaklaag. De zelfklevende folie heeft een plaklaag waarmee het folie blijft hechten, het statische folie hecht door middel van statische ladingen en heeft dus geen plaklaag. Een statisch folie heeft als voordeel dat het eventueel herbruikbaar is. Wil je het folie een tijdje van je raam afhalen maar het misschien later weer aanbrengen, dat kan! Zorg ervoor dat het raamfolie in nette staat opgeruimd wordt, zodat je het later weer opnieuw kunt aanbrengen. Bij raamfolie met een plaklaag is dat niet mogelijk. Dit is slechts eenmalig aan te brengen en kan daarna niet opnieuw gebruikt worden.

Het aanbrengen van de raamfolies werkt in de meeste gevallen hetzelfde:

1. Zorg ervoor dat het raam glad, vlak en vetvrij is. Maak het dus zorgvuldig schoon voordat je begint.
2. Maak het raam nat met water. Dit werkt fijn met behulp van een plantenspuit.
3. Verwijder het schutvel en maak ook de plakzijde van het folie nat met water.
4. Plak nu het raamfolie op het natte raam. Omdat er water tussen zit, is het mogelijk om het raamfolie nog wat te verschuiven.
5. Veeg nu met een rakel of een soortgelijk voorwerp over het raamfolie. Dit werkt het fijnst vanaf het midden naar de buitenkant.
6. Je veegt op deze manier het water en de luchtbellen onder het folie vandaan.
7. Eventuele oneffenheden verdwijnen in de meeste gevallen binnen 24 uur. Blijven er nog oneffenheden zichtbaar, dan is het water of de lucht niet helemaal goed onder het folie weggestreken. Het is dus erg belangrijk dat dit goed gebeurt tijdens het aanbrengen!